Projekt "Razvrstaj i svrstaj" - Pokreni se! - 2017.g.

Projekt "Razvrstaj i svrstaj" - Pokreni se!

Cilj projekta je pridonijeti edukaciji građana u razvrstavanju i svrstavanju otpada za koju smatramo da treba svakodnevno provoditi ako se želi polučiti uspjeh u efikasnom gospodarenju otpadom.

Ovim projektom želimo omogućiti djeci da aktivno uče i potaknuti ih da aktivno sudjeluju u očuvanju prirode i zaštite okoliša te da pošalju jasnu i glasnu poruku svim generacijama kako i jednim malim korakom svi možemo pridonijeti mnogo u očuvanju planete Zemlje.

Porukom „Razvrstaj i svrstaj“ – Pokreni se!, edukacijom i kreativnim izražavanjem djeca će potaknuti i podsjetiti svoje roditelje i svoju okolinu na važnost razvrstavanja otpada, na mjestu njegova nastanka, u kućanstvu. Provedbom Projekta utječe se na razvijanje pozitivnih osobina kod ciljnih skupina što pozitivno djeluje na razvoj društva u cjelini, podizanje ekološke svijesti i osjetljivosti na problematiku očuvanja planeta.

Kreativnim radom kod djece se razvijaju osobine kao što su emocionalna stabilnost, ustrajnost, otvorenost, produktivnost, strpljivost, hrabrost za zalaganje za vlastite ideje,... Ovim projektom kroz  kreativno-edukativne  radionice želimo potaknuti razvoj tih osobina kod djece.

Projekt je u provedbi od 2013.godine.

Tijekom 2017. godine odražavali smo edukativno-kreativne radionice u dječjim vrtićima, gradskim knjižnicama i drugim prikladnim prostorima. Djeca su kroz radionice dobili ideje kako obogatiti slobodno vrijeme, proširili svoje znanje vezano na razvrstavanje otpada, podsjetili se na još veću brigu o zaštiti okoliša i očuvanju prirode što je odlična prevencija ekološki neprihvatljivog oblika ponašanja. 

Kroz kreativno-edukativne radionice sudjelovali smo u humanitarnom projektu DV Bajka te zajedno sa djecom i roditeljima izradili Božićne čestitke koje su na Badnjak poklonjene korisnicima pučke kuhinje Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskoga kao mali znak pažnje mališana prema našim sugrađanima.

Eko radionicom Super junaci sudjelovali smo u humanitarnom projektu Zaklade "Hrvatska za djecu" održanom 20.11.2017.g. u Zagrebu kojom prigodom je obilježen Međunarodni dan djece.

Provedbu projekta u 2017. godini podržao je Grad Zagreb.

 I ne zaboravimo ....

„Zemlju nismo naslijedili od svojih očeva i djedova, već je posudili od svojih unuka.“ 

 

Nema članaka u ovoj kategoriji. Ukoliko su ovdje prikazane potkategorije, one mogu sadržavati članke.

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...