Potreban materijal: filc u različitim bojama, kartonski tuljci toaletnog papira, klamerica, tanji karton, ljepilo u stiku, škare, bijela kontura, punilo iz jastučića (ili vata), lak za kosu, bijele šljokice, gumbići, štrasice pomponi.

 

 

 

Pripremite nekoliko kartonskih tuljaca od toaletnog papira i filc u različitim bojama. izrežite filc u veličini nešto većoj od tuljaca da ih možete omotati. Na cijeli tuljac nanesite ljepilo u stiku i zalijepite filc oko njega.

Pripremite nekoliko šarenih tuljaca. Pripremite od tanjeg kartona šablonu za krov (preklopite ju par puta i pronađite si pravu mjeru za krov kakav želite). Prema šabloni izrežite krovova koliko vam je potrebno, a prema svakom kartonu skrojite od filca pokrivač.

Zalijepite filc ljepilom u stiku na karton, presavinite i zaklamajte. Tako će najbolje držati. Ili, ukoliko nemate klamericu, isto možete zalijepiti i pištoljem na vruću plastiku.

Pripremite krovove za sve kućice. Možete se i malo poigrati tako da su krovovi drugačiji.

Pripremite 20-tak trakica filca dužine cca 15 cm. zavežite ih na vrhu. Postavite zavežljaj od filca na vrh pripremljenog krova na koji ste nanijeli ljepilo u stiku. Ova kućica će izgledati kao slamnata koliba.

Za princezin dvorac izrežite filc za krov malo veći od šablone, sa valovitim rubom. Zalijepite, presavinite i zaklamajte. Na isti način pripremite i žuti sunčani krov.

Kada ste sve pripremili, spasirajte tuljce i krovove. Na sami rub tuljca nanesite dobar sloj ljepila u stiku i pričvrstite krov.

Sada krenite sa ukrašavanjem kućica:

Iz tamnog filca izrežite krug za otvor na kućici, zelenu traku filca nareckajte i zalijepite uz donji rub kao travu. Dodajte i nekoliko gumbića u obliku cvjetića i imate prekrasnu malu kućicu u cvjetnom vrtu.

Možete, kao na donjoj slici, samo dodati krug i trakicu filca.

 

Sniježnoj kućici na krov i uz donji rub, pomoću ljepila u stiku, zalijepite punilo iz jastuka ili vatu. Na vrh stavite mali pompončić i dodajte okrugli otvor od tamnijeg filca. Punilo posprejajte lakom za kosu i odmah posipajte bijelim škljokicama.

Princezin dvorac ukrasite štrasicama, dodajte vrata i prozorčiće.

Kućici-gljivici zalijepite vrata i prozore. Prozore možete dodatno naglasiti bijelom konturom. Uz donji rub zalijepite zelenu nareckanu trakicu za travnjak a na krov zalijepite bijele gumbiće.

I to je to! Ukoliko ukrašavanje kućica prepustite djeci ideja sigurno neće nedostajati.

 

p.s. 

Dok radite kućice za ptičice koje će biti ukras na vašem prozoru ili polici, razmišljajte o ptičicama koje se u sniježnim danima teško snalaze za hranu. Ostavite im pokoju sjemenku sa druge strane prozora!

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...